Känner du till några av världens mest kända fotbollsspelare?

Cristiano Ronaldo: Ronaldo är en portugisisk professionell fotbollsspelare som spelar som anfallare för Manchester United och Portugals landslag. Han anses ofta vara den bästa spelaren i världen och betraktas allmänt som en av de bästa spelarna genom tiderna.

Andra världskända fotbollsspelare

Lionel Messi: Messi är en argentinsk professionell fotbollsspelare som spelar som anfallare för PSG och det argentinska landslaget. Messi anses ofta vara den bästa spelaren i världen och har vunnit fem Ballon d’Or-priser, varav fyra i följd.

Neymar: Neymar är en brasiliansk professionell fotbollsspelare som spelar som anfallare för den franska klubben Paris Saint-Germain och det brasilianska landslaget. Neymar anses vara en av de bästa spelarna i världen och är känd för sina dribblingar, avslut och sin förmåga att skapa målchanser för sina lagkamrater.

Ronaldinho: Ronaldinho är en brasiliansk före detta professionell fotbollsspelare som spelat som offensiv mittfältare eller forward. Han utsågs till årets FIFA World Player of the Year 2004 och 2005, och han anses allmänt vara en av de bästa spelarna i sin generation.

Zinedine Zidane: Zidane är en fransk före detta professionell fotbollsspelare som spelat som offensiv mittfältare. Han anses allmänt vara en av de bästa spelarna genom tiderna. Zidane utsågs till Årets världsspelare i FIFA 1998, 2000 och 20003, och vann Ballon d’Or 2001.

Zlatan är Sveriges mest kända fotbollsspelare 

I Sverige har vi Zlatan Ibrahimovic är en professionell fotbollsspelare som spelar som anfallare för Milan. Han föddes i Malmö den 3 oktober 1981. Mer om mannen, myten och legenden kan du läsa här zlatan-ibrahimovic.org. Ibrahimovic började sin karriär i Malmö FF i slutet av 1990-talet. Han skrev på för Ajax 2001, där han gjorde sig ett namn och vann flera troféer, bland annat två Eredivisie-titlar. År 2004 flyttade han till Juventus och vann ytterligare en titel i Serie A innan han 2009 anslöt sig till Barcelona. I Barcelona vann Ibrahimovic La Liga-titeln och Supercopa de España.

År 2010 gick han till den italienska klubben Milan, där han vann ytterligare en titel i Serie A. Han återvände sedan till Spanien och anslöt sig till Paris Saint-Germain 2012. Med PSG har han vunnit tre Ligue 1-titlar, två Coupe de France-troféer och har varit klubbens främste målskytt i alla tävlingar varje säsong.

Ibrahimovic är en av de mest dekorerade fotbollsspelarna i historien. Han har vunnit 31 troféer, inklusive 11 ligatitlar, 5 UEFA Champions League-medaljer och 2 FIFA Club World Cup-medaljer. Han har också blivit utsedd till UEFA:s Årets lag tre gånger och nominerats till FIFA Ballon d’Or fyra gånger. År 2015 rankades han av The Guardian som den näst bästa fotbollsspelaren i världen.