Vad är sockerdejtare och hur fungerar det?

Sockerdejtare är inte en ny trend, men det har fått mycket uppmärksamhet under senare år. Konceptet går ut på att en person – vanligtvis en yngre kvinna, även om det finns undantag – går på dejt med en äldre man eller kvinna som erbjuder sin sällskap och ibland även ekonomiskt stöd. Detta kan låta kontroversiellt för vissa, men det finns faktiskt många människor som trivs med detta arrangemang. Få en bättre förståelse för sockerdejtare genom länken här.

Vad är sockerdejtare?

Som de nämnde tidigare är en sockerdejt när en person träffar en annan person och tar emot någon form av ekonomiskt stöd eller förmåner i utbyte mot sällskap och/eller sexuella tjänster. Detta kan vara i form av en månatlig summa pengar, reformattor eller dyra presenter. Men det handlar inte bara om pengar – det kan också handla om att ha en mentor/skyddare eller få tillgång till vissa nätverk.

Vem är typiskt sett socker baby och socker daddy/mama?

Detta beror delvis på det faktum att många män är beredda att betala för sällskap och på grund av den sociala stigmatiseringen som kvinnor ofta möter när de försöker göra karriär.

Å andra sidan är sockerpapporna och sockermammorna oftast äldre och framgångsrika (detta är dock inte alltid fallet). De är oftast upptagna, har höga positioner eller företag, och har inte tid eller lust att gå ut och leta efter en ny partner i traditionell stil. Istället är det enklare att använda en sockerbaby för att få sällskap.

Risken och fördelen

Precis som med alla former av relationer finns det både för- och nackdelar med sockerdejting. En av de största fördelarna med sockerdejtare är naturligtvis det ekonomiska stödet. För många sockerbarn är det en inkomstkälla på sidan om studier eller ett jobb. För sockerpappor/mammor kan det enkelt vara ett sätt att ha sällskap eller få tillgång till vissa nätverk.

Men det finns också risker med sockerdejtare. Detta inkluderar att hamna i farliga eller dåliga situationer (om man inte känner sin dejt väl), att ens partner anyman så fort ekonomiska saker slutar rulla in, eller att de ekonomiska förväntningarna inte stämmer överens med verkligheten.

Råd för sockerbarn och sockerpappor/mammor

Om du bestämmer dig för att träffa någon som vill bli din sockerbaby eller sockerpappa/-mamma, måste du vara försiktig och ta smarta beslut. Här är några tips:

• Kommunicera dina förväntningar tydligt från början.

• Träffa din sockerbaby/-pappa på en offentlig plats den första gången.

• Lita på dina instinkter. Om något känns fel, avsluta arrangemanget.

• Håll dina vänner och familj informerade om vad som pågår.

Conclusion: Sockerdejting är inte för alla, men för dem som trivs med konceptet kan det vara en win-win-situation. Men som med att träffa någon på traditionellt sätt är det viktigt att vara försiktig och ta smarta beslut. Läs mer om vem som sockerdejtare är via länken högst upp i inlägget.